Sterke ploeg leidt Pim Ronhaar naar winst in Maasvallei

Onze jongeren zijn helemaal onder stoom gekomen. Nieuweling Pim Ronhaar was daar het beste voorbeeld van, met twee overwinningen op rij waaronder de Omloop van de Maasvallei.

Een week terug had Pim Ronhaar in Exel al bewezen dat het goed zat, want daar reed onze jonge Nederlander naar zijn eerste zege van dit wegseizoen. Samen met een concurrent kon hij er het peloton op meer dan vier minuten rijden, om nadien aan de streep naar de zege te sprinten. Afgelopen weekend reed Pim in de Omloop van de Maasvallei opnieuw naar de zege. Ondanks meer dan 160 deelnemers en de pittige hellingen in Nederlands Limburg reed Pim in de finale solo naar de zege (foto Kris Orins). Met grote dank aan het afstopwerk van ploegmakkers Luke Verburg en Witse Meeussen in het achtervolgend peloton.

Ook Luke en Witse zelf bewezen de voorbije twee weken dat het prima zit met hun vorm. Witse eindigde tweemaal in de top vijf in het regionale circuit, Luke pakte goed een week terug op de mountainbike de overwinning in Heeswijk en reed daags na de Omloop van de Maasvallei naar de tweede plaats in zijn districtskampioenschap. Pim en Salvador Alvarado mochten in hun DK eveneens het podium op met dank aan een derde plek. Salvador stond een week eerder trouwens ook al op het podium dankzij een tweede plaats in het Nederlandse circuit.

En daar stopt het niet voor onze nieuwelingen, want eerstejaars Dante Coremans won afgelopen weekend op de wegfiets in Lummen, Yente Peirens finishte tweemaal in de top tien en Yorben Lauryssen werd zesde in een kermiskoers. Minder geluk was er voor onze juniores: in de Omloop van de Maasvallei reed Arno Debeir lek in de slotronde en gaf Anton Ferdinande op. Maxim Dewulf was daardoor onze beste renner op de 27ste plek en werd maandag ook nog zestiende in Nevele.