Straf: Pim wint meteen in zijn allereerste wereldbeker

Winnen op wereldbekerniveau: het blijft naast de kampioenschappen het hoogste in het veldrijden. Straf dus als je dat kan doen in je allereerste optreden in de Wereldbeker, zoals Pim Ronhaar vandaag in Koksijde.

Net als eerstejaars Witse Meeussen, Yente Peirens en Luke Verburg, én enkele van onze tweedejaars, mocht Pim op de loodzware omloop in Koksijde voor de eerste keer in zijn fietscarrière de kleuren verdedigen van zijn land. Dat startte faliekant, maar liep uiteindelijk wel super af: met winst en de wereldbekertrui, want voor juniores was dit nog maar de eerste wereldbekermanche. "Ik startte slecht, reed tegen het achterwiel van Ben Tullett aan, en nadien moest ik even stoppen en de fiets opzij zetten om mijn schoen weer vast te maken. In veertigste positie begon ik weer, maar na enkele rondes lag ik op kop. Later hoorde ik dat ik dertig, veertig seconden voor reed. Ja, dat ging goed."

Met de wit-rode wereldbekertrui rond de schouders genoot Pim in alle bescheidenheid: "Mijn doel dit jaar was om top tien te rijden in de Superprestige. Misschien top vijf. En nu sta ik hier in de wereldbekertrui en win ik vorige week in Zonhoven. Dat is ongelooflijk", staat Pim er zelf van versteld. "Ik denk dat ik dit vooral te danken heb aan een heel, heel goed wegseizoen. Maar ik blijf hier rustig bij: het is nog zo lang naar de elite."

Ook onze andere eerstejaarsjuniores deden het uitstekend in Koksijde. Witse Meeussen moest als lid van de Belgische B-ploeg helemaal achterin starten maar vocht terug naar een fraaie negende plaats. Luke Verburg moest eveneens achtervolgen na een val in de start, maar geraakte nog op een zeventiende plek. Tweedejaars Anton Ferdinande, Maxim Dewulf en thuisrijder Gerben Kuypers werden in elkaars spoor 12e, 13e en 14e. Yente Peirens ten slotte was 27e.

Onze nieuwelingen, die moesten bij gebrek aan grote wedstrijden hun geluk zoeken in het regionale circuit. Niet zonder succes: Salvador Alvarado won in eigen land, Dante Coremans klopte de betere Belgen in Eversel, en Arne Baers finishte op twee in het Waalse Hermalle, waar Joes Oosterlinck en Pieter Pauwels zevende en elfde werden. Aspirantje Iben Rommelaere ten slotte reed naar een derde plaats in Roeselare.

(Foto's Photopress.be)