Straffe solo van Jetze in Essen

Jetze Van Campenhout heeft in de Essense Ethias Cross zijn tweede seizoenszege behaald. Onze Callant-Doltcini junior deed dat in stijl. Hij werkte zowat de volledige cross in zijn eentje af.

Het was al in de openingsfase dat Jetze het verschil maakte. Hij dook als tweede het veld in, maar bij de eerste balkenpassage stoomde hij door naar de leiding en forceerde meteen een kloofje.
"Ik was dat eigenlijk niet van plan", glunderde hij na afloop. "Vooraf hadden Gianni en Mario me zelfs gevraagd om het rustig aan te pakken in de beginfase. Maar ik sloeg snel dat kloofje en ik voelde dat ik dat tempo best gemakkelijk kon aanhouden, dus ging ik toch maar door."

Jetze bouwde zijn voorsprong stelselmatig verder uit en dat bleek vooral in de slotfase de juiste keuze, want hij werd nog afgeremd door een lekke band. "Gelukkig was de bonus toen al veertig seconden, waardoor ik niet hoefde te panikeren. Ik kon de zege rustig veiligstellen."

Voor Jetze zijn tweede seizoenszege, nadat hij eerder al triomfeerde in de B-cross van Knesselare. Zijn beste prestatie leverde hij in het shirt van de nationale ploeg, door in Silvelle als vierde te finishten op het Europees kampioenschap. "Hopelijk kan ik ook een WK-selectie bemachtigen", blikte hij al even vooruit.

Tot slot stonden de Callant-Doltcini beloften Witse Meeussen en Luke Verburg aan de start van de elitewedstrijd. Moeilijk optornen voor onze eerstejaars tegen de wereldtop, maar Witse en Luke trokken zich behoorlijk uit de slag en werden respectievelijk 29ste en 41ste. Door de 80 procent-regel konden ze het uur helaas niet helemaal volmaken. 

Uitlsag junioren Essen
1. Jetze Van Campenhout
2. William Junior Lecerf op 21"
3. Mathis Avondts op 22"

Uitlsag Elite en U23 heren:
1. Quinten Hermans
2. Laurens Sweeck op  57" 
3. Tom Pidcock op 1'35"
29. Witse Meeussen 
41. Luke Verburg

Foto's: ©Photopress.be