Topprestaties in Herbeumont en Rijswijk

Onze nieuwelingen lieten in de meerdaagse van Rijswijk en de klimkoers van Herbeumont nog eens hun klasse zien.

Onze drie Nederlandse nieuwelingen stonden aan de start van de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse. Luke Verburg, Salvador Alvarado en Pim Ronhaar speelden vanaf dag één stevig mee. In de proloog per ploeg was het meteen prijs: we klokten de snelste tijd en zo pakte Salvador het geel. Diezelfde dag ging Luke ook nog van start in de puntenkoers. Met twee eerste plaatsen en één derde plek in de tussenspurten, plus de overwinning in de eindspurt, ging hij aan de leiding in het sprintklassement.

In de individuele tijdrit op zaterdag klokten Pim, Luke en Salvador respectievelijk de tweede, vierde en zevende tijd. In de namiddagrit konden Luke en Pim hun blauwe en witte trui behouden. Aan het eind, na de slotrit op zondag, waren we tweede (Pim), derde (Luke) en vierde (Salvador) in het eindklassement. De blauwe sprinttrui bleef wel in onze rangen dankzij Luke. In het ploegenklassement waren we ook de beste.

Drie dagen later toonden ook onze Belgische nieuwelingen hun goeie benen. Witse Meeussen won met panache - en met een wheelie op de streep - de hoog aangeschreven klimkoers in Herbeumont. Ook Yente Peirens deed het daarin uitstekend met een derde plek. Eerstejaars Maxim Dewulf kwam in Herbeumont dan weer prima voor de dag bij de juniores: hij werd fraai zevende.