Topvijfplaatsen voor Tibor en Matyas in Diegem

Onze junioren presteerden gisteren collectief sterk in de Superprestigemanche van Diegem. Dat resulteerde jammer genoeg net niet in een podiumplaats, maar Tibor del Grosso en Matyas Kopecky (foto boven) werden wel knap vierde en vijfde.

Thibau Nys was heer en meester in Diegem. Ook Lennert Belmans was snel zeker van zijn tweede plaats. Maar achter die twee was het een stuk spannender. Emiel Verstrynghe en onze Matyas Kopecky vochten lange tijd een duel uit voor de derde plaats, maar in de slotfase toonde de West-Vlaming zich net wat sterker. 

Matyas moest in de slotfase bovendien ook nog zijn ploegmaat Tibor Del Grosso laten voorgaan. Al leek hij dat zijn ploegmaat wel te gunnen. "Ik ben heel tevreden", klonk het achteraf bij onze Nederlands-Tsjechisch talent. "Misschien dat ik in Heusden-Zolder nog beter voor de dag kwam, maar daar viel het minder op omdat ik echt uit de achtergrond terugkwam. Hier reed ik van meet af aan mee voorin. Maar ik heb dezer dagen in elk geval de goede vorm te pakken. Het zou fijn zijn als ik die lijn kan doortrekken richting de belangrijke januarimaand en het WK."

Ook Tibor was blij met zijn prestatie. "Ik kende jammer genoeg een slechte start. Ik werd even opgehouden door iemand die uit zijn klikpedaal schoot en moest daarna lange tijd achtervolgen.  Maar ik denk toch dat ik het goed gedaan heb."

Uitslag junioren:
1. Thibau Nys
2. Lennert Belmans op 23"
3. Emiel Verstrynghe op 34"
4. Tibor Del Grosso op 38"
5. Matyas Kopecky op 42"
10. Yorben Lauryssen op 1'27"
12. Arne Baers op 1'37"