Twee overwinningen extra in regionaal circuit

Een crossweekend zonder overwinningen: het kwam er tot dusver nog niet voor ons. Terwijl de profs crossen in Amerika, tikte onze zegeteller dankzij Witse Meeussen en Lorenzo Masciarelli ook afgelopen weekend twee keer extra aan.

Hij werd al tweemaal tweede, en zondag mocht Witse Meeussen voor het eerst dit veldritseizoen de handen de lucht ingooien in de regionale veldrit in Hoboken, waar hij solo de juniorescross won. Jetze Van Campenhout finishte daarin als zevende. Iben Rommelaere (tweede) zorgde er bij de eerstejaarsnieuwelingen eveneens voor een podiumplek. Tweedejaarsnieuwelingen Pieter Pauwels, Thibau Dhooge en Joes Oosterlinck gingen met de plaatsen 5 t.e.m. 7 naar huis.

Zaterdag in Stabroek pakte eerstejaars Yorben Lauryssen zijn eerste podiumplek bij de juniores: hij werd er derde. Arne Baers was achtste. Eerstejaarsnieuweling Niels Ceulemans was vierde, eerstejaarsbelofte Anton Ferdinande negende. Terwijl onze Nederlanders een weekendje door trainden, kwamen twee van onze renners in actie in het buitenland: ons Italiaantje Lorenzo Masciarelli won dus in eigen land, terwijl Maxim Dewulf zestiende werd in de elitecross in het Zwitserse Illnau.

(foto: Photopress.be)