Tweemaal op drie in Sint-Niklaas

De Waaslandcross in Sint-Niklaas, dicht bij onze uitvalbasis Hamme, bracht ons twee derde plaatsen, met dank aan Yorben Lauryssen en Luke Verburg.

Bij de nieuwelingen reed Yorben Lauryssen een tijd aan de leiding met twee anderen, maar het ging iets te snel, waardoor Yorben zich na verloop van tijd moest focussen op het behoud van zijn fraaie derde plaats. Arne Baers was op achtervolgen aangewezen en werd uiteindelijk een mooie vierde. Eerstejaars Pieter Pauwels pakte de negentiende plaats.

Een groep van een achttal renners kleurde de junioreswedstrijd, met daarbij onze Luke Verburg. Onze eerstejaars probeerde in de slotfase zijn hand uit te steken naar de overwinning, maar timede zijn aanval niet helemaal juist. Met een derde plek mocht Luke toch tevreden naar huis. Onze tweede starter Yente Peirens, ook een eerstejaars, eindigde als elfde.

Onze volgende belangrijke afspraak is de wereldbekermanche in Zolder van dinsdag. Daar worden we opnieuw vertegenwoordigd door zes renners, maar twee daarvan maken wel promotie: Anton Ferdinande en Witse Meeussen worden beloond voor hun sterke cross in Namen en verhuizen voor Zolder van de B- naar de A-ploeg van de Belgen. Gerben Kuypers blijft in het A-team en Maxim Dewulf in het B-team. Wereldbekerleider Pim Ronhaar verdedigt samen met Luke de oranje kleuren van Nederland.

(Foto's Soudal Classics)