Tweemaal op twee in Hamme

Winnen in het Hamme van onze manager Jurgen Mettepenningen zat er helaas tweemaal net niet in. Toch ging minstens één van onze jongeren met een hele grote glimlach naar huis.

Gerben Kuypers beleefde een paar moeilijke weken, maar wist zich in Hamme perfect te herpakken. Europees kampioen Loris Rouiller was een maatje te sterk, maar achter diens rug knalde Gerben naar de tweede plaats. De glimlach na afloop sprak boekdelen: de podiumplek deed onze herboren West-Vlaming veel deugd. "De voorbije weken ging het niet goed, maar een weekendje zonder cross deed wonderen", genoot hij.

Daags na de zware cross in Zeven was Luke Verburg toch vrij goed hersteld: hij nam de kopstart in Hamme en finishte uiteindelijk als vierde. Veel van onze andere juniores hadden pech of maakten te veel stuurfoutjes: het deed Anton Ferdinande op plaats acht belanden, Witse Meeussen op vijftien, Maxim Dewulf op achttien en Yente Peirens op 22. Pim Ronhaar ten slotte verloor door materiaalpech daags na zijn overwinning in Zeven minuten in de openingsronde, maar zette toch dapper door en finishte als 27ste.

Ook bij de nieuwelingen eindigden we op 2: met dank aan Salvador Alvarado, die zaterdag een wedstrijd won in eigen land maar zondag net iets minder sterk bleek dan Thibau Nys. Yorben Lauryssen werd vierde, achter de rug van onze toekomstige renner Jetze Van Campenhout, Arne Baers zesde. De resultaten van onze eerstejaars: Pieter Pauwels werd in zijn eigen Hamme ondanks een kapotte schoen 23ste, Joes Oosterlinck 25ste en Thibau Dhooge 31ste. Een zieke Dante Coremans moest forfait geven.

Bij de beloften ten slotte werd eerstejaars Arno Debeir achttiende.

(Foto Davy De Blieck)