Volledig podium in Boomse blubber

Eerste, tweede én derde: het lukte ons zaterdag in Boom, verspreid over twee categorieën. Daar zorgden Yorben, Arne en Kay voor!

Toegegeven, de renners geselecteerd voor de nationale ploeg voor de wereldbekermanche in Bern waren er niet bij. Maar Yorben Lauryssen en Arne Baers konden de ontgoocheling om de gemiste selectie wél omzetten met een stevige prestatie: met twee op kop van start tot finish en aan het eind meer dan een minuut voorsprong op hun eerste achtervolgers. In de finale liep, gleed en stoempte Yorben nog ploegmaat Arne uit het wiel tijdens een sportieve strijd. Hij werd zo ook de nieuwe leider in de Ridley Cup, de Superprestige voor juniores.

Achttien seconden na winnaar Aaron Dockx veroverde Kay De Bruyckere dus de derde plek bij de tweedejaarsnieuwelingen. Iben Rommelaere werd er zesde. Yordi Corsus veroverde de vierde plaats bij de eerstejaarsnieuwelingen, Pieter Pauwels de twintigste plaats bij de juniores. In de regionale veldrit van Lichtaart haalden ook Toon Heirbaut (derde) en Niels Ceulemans (vierde) zaterdag de top vijf.

(foto’s Photopress.be)