Wat een weekend! Top in Meulebeke en Ronse

De trein van Callant - Doltcini denderde stevig doorheen de Brico Crossen van Meulebeke en Ronse. Zaterdag was er winst voor Luke Verburg, zondag won ons Italiaantje Lorenzo Masciarelli en zwaaiden juniores Witse Meeussen en Pim Ronhaar de plak.

Qua omloop konden Meulebeke en Ronse niet veel verder uit elkaar liggen: zondag een uitdagend parcours uitgetekend door Mario De Clercq, zaterdag één van de snelste races van het seizoen. Bij de juniores werd het ginds in Meulebeke een spannende bedoening, waarin Luke Verburg (ondanks een flauwe startpositie) in de sprint aan het langste eind trok. De derde plaats van Tibor del Grosso in de nieuwelingenwedstrijd gaf onze dag nog wat meer glans. Lorenzo Masciarelli werd daarin vijfde. Eerstejaars Jetze Van Campenhout en Arne Baers werden 10e en 13e bij de juniores. Met een zeventiende plaats deed Anton Ferdinande als eerstejaarsbelofte het prima tussen de profs.

Zondag was het tweemaal prijs in Ronse. Bij de juniores konden we ons ondanks de kille wind opwarmen aan een fraai staaltje teamwork van Witse Meeussen en Pim Ronhaar. Op hun tweetjes konden ze eerst een grote groep achtervolgers op een geruststellende achterstand zetten, om in de finale elkaar te beginnen bekampen. In de millimetersprint aan het eind kon Witse nog net zijn wiel voor dat van Pim over de streep gooien. Ook Yorben Lauryssen deed het prima als eerstejaars. Hij werd uiteindelijk zevende. Luke werd daags na zijn zege - maar nog steeds met een verre startpositie - nog tiende.

Bij de nieuwelingen in Ronse had Lorenzo onze juniores al voorgetoond hoe het moest: hij reed solo weg uit een groep richting zege. Tibor werd vierde, Pieter Pauwels zesde, Iben Rommelaere zevende (en beste eerstejaars), Thibau Dhooge tiende, Joes Oosterlinck twaalfde en Niels Ceulemans 15de. Eerstejaars Ryan Kamp en Maxim Dewulf eindigden respectievelijk als 17de en 22ste bij de beloften.

(Foto's Photopress.be)