Wegprogramma start met een lach en een traan

De eerste koersen van ons wegprogramma zitten erop. Onze nieuwelingen konden meteen mooie ereplaatsen veroveren, maar speelden ook al een renner kwijt met een zware blessure.

In de Tour de la Basse-Meuse in de buurt van Luik lieten drie van onze jongens zich meteen van hun beste kant zien. Witse Meeussen werd tweede in de openingstijdrit, pakte in de twee ritten in lijn nadien een zesde plek en hield daar in het eindklassement op punten uiteindelijk een tweede plaats aan over. Yente Peirens kon zich eveneens goed handhaven, met respectievelijk een vijftiende, zevende en negende plek in de etappes, waarmee hij negende werd in de eindstand. Eerstejaars Yorben Lauryssen deed het uitstekend in zijn eerste wegwedstrijd bij de nieuwelingen, met een zeventiende plaats in de zware slotetappe als uitschieter.

In de Wim Hendriks Trofee in het Nederlandse Koewacht was Salvador Alvarado zaterdag onze beste nieuweling, hij werd er twintigste. Luke Verburg en Pim Ronhaar kwamen op een respectievelijke 54ste en 79ste plek binnen. Luke ging een dag later mountainbiken in Havelte, en niet zonder succes: onze Nederlandse veelwinnaar reed halfkoers weg van de rest en won solo. De strafste prestatie kwam er op maandag tijdens de Dag van de Arbeid, op het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor eerstejaarsnieuwelingen in het West-Vlaamse Anzegem: Dante Coremans pakte er brons en kwam amper vijf seconden tekort voor de titel.

De traan van het afgelopen weekend, die kwam er omwille van de zware blessure die Arne Baers opliep in de Tour de la Basse-Meuse. Onze Limburgse eerstejaars liep daarbij een dubbele enkelbreuk op en mag de komende zes weken niet steunen op de geraakte voet. Arne zal dus een hele tijd uit competitie zijn...