Winst en podium voor Gerben en Maxim

Na een moeilijke periode konden onze West-Vlaamse juniores Gerben Kuypers en Maxim Dewulf in Mol en Hasselt een flinke dosis vertrouwen opdoen.

Gerben Kuypers had met zijn podiumplek van vorige week in Hamme al bewezen dat het na een weekje rust weer snor zat met hem, en dat toonde hij zondag in Mol opnieuw: onze West-Vlaamse zandspecialist sloeg al in de eerste ronde een kloofje op de rest en hield die voorsprong vast tot op de streep. Een deugddoende zege, waarmee Gerben nu helemaal vertrokken lijkt om er een mooie kerstperiode van te maken. Maxim Dewulf werd ondanks twee valpartijen toch vijfde in Mol, waar er geen nieuwelingenwedstrijd stond gepland.

Daags voordien in Hasselt kon Maxim lange tijd meestrijden voor de zege, tot hij na een foutje in de voorlaatste ronde aansluiting verloor bij een kopgroep van drie. Maxim kon wel zijn derde plaats vasthouden en zo een streep trekken onder enkele mindere weken. Anton Ferdinande werd vierde in Hasselt, Yente Peirens tiende en een zieke Luke Verburg gaf op. Onze nieuwelingen misten collectief hun start en finishten uiteindelijk als vijfde (Yorben Lauryssen), zesde (Arne Baers), tiende (Salvador Alvarado) en zeventiende (Pieter Pauwels). Eerstejaarsbelofte Arno Debeir werd bij zijn vuurdoop bij de profs 21ste in Hasselt.

Goed nieuws was er ook voor Iben Rommelaere: na vijf weken met veel gezondheidsproblemen kon ons aspirantje weer zijn hart uitleven door te gaan crossen in competitie. En nog mooier: dat eerste wedstrijdje in Koekelare kon hij meteen ook winnen.

Pim Ronhaar, Witse Meeussen, Joes Oosterlinck en een zieke Dante Coremans en Thibau Dhooge kwamen afgelopen weekend niet in actie.

Foto: Wouter Toelen/TFOTO