Winst in Zonnebeke, top-5 in Nommay

Een week na de nationale kampioenschappen vielen er opnieuw leuke uitslagen te noteren van onze renners, zowel in Nommay als Zonnebeke.

Zaterdag in Zonnebeke, diep in de Westhoek, kon nieuweling Dante Coremans voor een stukje revanche nemen voor zijn verlies op het BK. Dante haalde het na een spannende finale voor Belgisch kampioen Thibau Nys. Dankzij de derde plaats van Yorben Lauryssen hadden we ook een tweede man op het podium. Salvador Alvarado werd vijfde, Thibau Dhooge elfde en Pieter Pauwels 22e. Diezelfde dag werden in de B-cross in Diest Jetze Van Campenhout en Arne Baers tweede en vierde.

Een dag later in Nommay moesten we het zonder Pim Ronhaar doen, hij was nog niet hersteld van ziekte. Toch deden we het ook zonder hem goed in de breedte. Gerben Kuypers werd vijfde, Witse Meeussen achtste en Anton Ferdinande ondanks wat gesukkel met het materiaal twaalfde. Luke Verburg beleefde een baaldag en sloot die af als 22ste. Ook Maxim Dewulf beleefde een baalweekend: hij liep een schouderblessure op tijdens de junioreswedstrijd in Zonnebeke en moet daardoor zijn seizoen vroegtijdig afsluiten.

(Foto's Photopress.be)