Witse bekroont eindzege met derde winst in Wereldbeker

Een nieuwe mijlpaal in ons bestaan is bereikt: onze eerste eindzege in de Wereldbeker mochten we nu ook vieren op het podium. In Hoogerheide zette Witse de kers op de taart met een derde zege.

Witse Meeussen en Pim Ronhaar speelden de hoofdrol in de GP Adrie van der Poel, slotmanche van de Wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide. De vele modder zorgde voor materiaalstrubbels bij Pim, die zo nog een zo goed als zekere podiumplaats moest prijsgeven. Witse stoomde solo door richting zege en stond achteraf tweemaal helemaal bovenaan het huldigingspodium te schitteren. "Ik denk niet dat dit al de beste Witse was. Ik denk dat ik pas volgende week helemaal top zal zijn", deed hij na afloop nog een veelbelovende uitspraak in een videoreactie.

Pim werd uiteindelijk zevende. Luke Verburg (12e) had na een examenweek een mindere dag, een goeie Salvador Alvarado (19e) verloor in de finale helaas nog heel wat terrein door pech. In de eindstand van de Wereldbeker heeft Witse een erg ruime voorsprong van 48 punten. Ook onze twee Nederlanders eindigden hoog: Luke sluit af op plaats vier, Pim op zes.

Onze andere renners kwamen zaterdag in de Kasteelcross van Zonnebeke in actie. Daar waren we niet van het podium weg te slaan: Lorenzo Masciarelli werd tweede bij de nieuwelingen, waar Iben Rommelaere en Niels Ceulemans eerste en tweede eerstejaars werden. Jetze Van Campenhout tot slot pakte er plaats 2 bij de juniores, waar ook Yorben Lauryssen (9) en Arne Baers (13) in actie kwamen.

(foto's Photopress.be)