Witse domineert ook in Ruddervoorde

Onze juniores blijven door het veldritseizoen razen: in de Superprestigeveldrit van Ruddervoorde gingen winst én de leidersplaats in het klassement naar een indrukwekkende Witse. Pim mocht mee het podium op.

De manier waarop Witse Meeussen in de juniorescross van Ruddervoorde naar de zegebloemen reed, was een kopie van de winst van Mathieu van der Poel later op de dag: solo van (bijna) start tot finish, en aan het eind ondanks de snelle omloop een geruststellende voorsprong. In de achtergrond deden onze Nederlanders Pim Ronhaar en Luke Verburg het uitstekend. In de sprint voor plaats twee werd Pim derde, Luke vierde. Een week na zijn comeback was Salvador Alvarado al goed voor plek 13. Jetze Van Campenhout finishte als 18de.

Iben Rommelaere klom in Ruddervoorde op het podium bij de eerstejaarsnieuwelingen: hij moest enkel de Est Ragilo voor zich dulden. Pieter Pauwels werd vierde bij de tweedejaarsnieuwelingen, Thibau Dhooge negende. Ook zondag reden Yorben Lauryssen en Arne Baers naar de plaatsen drie en vier in het Luxemburgse Contern, en de daaraan verbonden UCI-puntjes.

Zaterdag waren we ook al met een beperkte delegatie aan de start gekomen in de A-cross in het Limburgse Neerpelt. Nieuweling Pieter (derde) zorgde er voor podium, juniores Luke (4), Arne (5) en Jetze (8) grepen daar net naast.

(Foto's Ruddervoorde: Photopress.be)