Witse en Arne winnen in eigen land

Terwijl vier van onze juniores hun EK afwerkten in Tsjechië, werd er ook in België gecrost. Het leverde Witse Meeussen en Arne Baers een overwinning op.

Witse Meeussen pakte net naast een selectie voor Tabor, en dat leverde hem begrijpelijk een stevige ontgoocheling op. Die kon onze talentrijke eerstejaars zaterdag van zich affietsen in de B-cross in Rijkevorsel, waar hij solo won (foto Kristof Bruers/Start-box.be). Vingers kruisen dus voor Witse, met het oog op de volgende wereldbekerselecties. Al heeft hij zondag in Gavere nog een prima kans om zich in de kijker te fietsen.

Onze nieuwelingen, waarvoor er geen EK is, deden het ook uitstekend. Arne Baers ging winnen in Blegny, waar Joes Oosterlinck tiende werd. Zijn tweede overwinning op Waalse bodem op enkele dagen tijd, want op 1 november was Arne ook al de beste in Grace-Hollogne (foto Supporters William Junior Lecerf). Dante Coremans slaagde er net niet in te winnen, hij werd in Rijkevorsel tweede. Yorben Lauryssen streed met onze toekomstige renner Jetze Van Campenhout voor de zege in Zelzate, maar door schoenproblemen na een val moest hij met plek drie naar huis. Pieter Pauwels werd er zesde, Thibau Dhooge vijftiende. Salvador Alvarado, die sloeg net als enkele van onze andere renners na de zware Koppenbergcross een weekendje over: hij ging supporteren voor zus Ceylin op het EK.

Eerstejaarsbelofte Arno Debeir deed woensdag vertrouwen op op de Koppenberg, en reed zaterdag ook bij de B's in Zelzate een knappe wedstrijd. Hij streed er mee voor de zege en was uiteindelijk vierde. Aspirantje Iben Rommelaere ten slotte is momenteel uitgeteld door een longontsteking.