Witse en Luke bekronen topstart met 1-2 in Wereldbeker

Onze seizoensstart kon eigenlijk al niet meer stuk, maar het toppunt kwam er zondag in de wereldbekermanche in het Zwitserse Bern. Witse ging er winnen voor Luke. Daags voordien in Boom stonden we tweemaal op het podium.

De tranen na afloop spraken boekdelen: wereldbekerwinst in Bern is het voorlopige hoogtepunt in de jonge carrière van Witse Meeussen. Onze Kempenaar reed op een razendsnelle omloop enkele ronden voor een groep van een tiental achtervolgers uit, en werd daarvoor terecht beloond met de eerste wereldbekertrui. Luke Verburg maakte het feest compleet door in de slotronde nog weg te rijden van de achtervolgers richting plek 2. Pim Ronhaar had onderweg indruk gemaakt, maar zat aan het eind door zijn beste krachten heen en werd tiende. Eerstejaars Ryan Kamp werd fraai 16e bij de beloften.

Zaterdag in Boom hadden zowel Iben Rommelaere als Yorben Lauryssen al voor tweede plaatsen gezorgd. Iben moest ondanks een mindere loting enkel Aaron Dockx voor zich dulden bij de eerstejaarsnieuwelingen. Yorben kon bij de juniores tot de slotronde strijden voor winst tegen Lennert Belmans. Niels Ceulemans werd 7e, Pieter Pauwels, Thibau Dhooge en Joes Oosterlinck 7e, 8e en 11e, Arne Baers 10e, Salvador Alvarado bij zijn rentree na een sleutelbeenbreuk (met rugpijn) 29e en Jetze Van Campenhout gaf op door een offday.

Ook op zondag kon Anton Ferdinande al voor de tweede keer dit seizoen winnen tussen de eliterenners zonder contract. In Roeselare zorgde hij zo voor de bevestiging van een uitstekende seizoensstart. Helaas viel Maxim Dewulf er letterlijk uit. Niels werd vierde in Roeselare, Arne tweede in Eversel.

(Foto's Bern: Photopress.be)