Witse slaat dubbelslag in Middelkerke

Het voorlaatste veldritweekend was er eentje dat ons nog heel veel plezier heeft bezorgd. Dankzij Witse, die met de dagzege in Middelkerke zich ook verzekerde van eindwinst in de Superprestige. Maar ook dankzij winst voor Tibor en Niels, en nog wat podiumplaatsen.
 
Het etiket ‘regelmatigste junior van het seizoen’ verdiende Witse Meeussen (foto 1) al dankzij eindwinst in de Wereldbeker en zilveren medailles op het WK, EK en BK. Daar kwamen nu nog eindwinst in de Superprestige en zege nummer tien bovenop. In Middelkerke hoefde Witse zich uiteindelijk amper met het klassement bezig te houden en kon hij zich volop focussen op dagwinst, waarin hij met een solo van een halve cross prima slaagde.
 
Luke Verburg werd vijfde junior in Middelkerke, Yorben Lauryssen tiende. Ook bij de tweedejaarsnieuwelingen kwamen we dicht bij winst: Lorenzo Masciarelli kon met een vinnig spurtje nog bijna Mauro Delmé remonteren, die zijn handen te vroeg in de lucht had gestoken. Het werd ook een prettig weerzien met Pieter Pauwels (14de), terug na maandenlang out door breuken opgelopen in de Ambiancecross. Bij de eerstejaarsnieuwelingen werden Niels Ceulemans en Iben Rommelaere respectievelijk derde en vierde.
 
Een dag later in het Nederlandse Hulst veroverde Tibor del Grosso (foto 2) na veel tweede plaatsen nog een mooie overwinning in eigen land. Lorenzo werd vierde. Bij de juniores maakte Luke er indruk met stunt- en vliegwerk op de brug (foto 3). In zijn laatste cross van het seizoen finishte hij uiteindelijk als zesde. In de Agter De Berg Cyclocross in Hechtel ten slotte reed Niels (foto 4) nog naar een mooie zege. Pieter werd er zesde, Arne Baers tweede en Jetze Van Campenhout vijfde.

(foto's Photopress.be)