Witse stelt Wereldbeker veilig in Pont-Château!

Een nieuw hoogtepunt in ons ploegbestaan is een feit: we schreven in het Franse Pont-Château het eindklassement van de Wereldbeker voor juniores op onze naam. Witse Meeussen had voldoende aan plaats 2 om mathematisch zeker te zijn van eindwinst.

De juniorescross in Pont-Château had meer weg van een wegkoers dan een veldrit, met een bijzonder grote kopgroep die over het heuvelachtige parcours rondraasde. Witse Meeussen (foto Photopress.be) 'vergat' daarbij cross te maken ondanks een stel erg goede benen en moest het in de sprint voor de winst afleggen tegen Thibau Nys. Aan de streep was het vloeken omwille van de gemiste kans, na afloop kon de voldoening komen: het nodige rekenwerk toonde aan dat Witse eindwinst in de Wereldbeker onmogelijk nog kan verliezen. Oververdiend, na 2 zeges en 3 extra podiumplaatsen in het met voorsprong belangrijkste klassement voor juniores.

Ook Luke Verburg (foto Photopress.be) draaide uitstekend mee in de ruime kopgroep. Nadat er in de slotronde een gaatje viel net voor hem, moest Luke vrede nemen met de vijfde plaats. Luke is momenteel een hele mooie derde in de wereldbekerstand. Salvador Alvarado kon even aansluiten bij het koppeloton, maar viel daar weer weg door een lekke band. Hij werd uiteindelijk 33ste. Onze Europese kampioen Pim Ronhaar had een mindere dag, maar toonde wel de mentale kracht om uit te rijden. Hij kwam als 38ste over de streep.

Onze andere renners gingen elders aan de slag. In de UCI-cross voor juniores in het Luxemburgse Leudelange pakte Yorben Lauryssen de zege voor ploegmaat Arne Baers (foto Christopher Jobb). Zaterdag in het Limburgse Heusden-Zolder werden Iben Rommelaere en Niels Ceulemans respectievelijk derde en zesde eerstejaarsnieuweling. Een dag later in Meer-Hoogstraten draaiden ze de rollen om met een zesde en vierde plaats. In dezelfde plek werd Jetze Van Campenhout derde bij de juniores. Lorenzo Masciarelli werd 2e in eigen land en Tibor del Grosso ging winnen in Assen.