Witse steviger WB-leider na Citadel van Namen

Witse Meeussen staat na de cross van Namen opnieuw een stapje dichter bij eindwinst in de Wereldbeker: hij werd derde. Ryan Kamp was een knappe tiende, Yorben Lauryssen had gelukkig weinig averij na een zware valpartij.

Steile beklimmingen, traditioneel veel modder en een technisch veeleisende schuine kant: de Citadel van Namen is het decor van misschien wel de zwaarste veldrit van het seizoen. Een flinke kluif voor onze juniores en beloften dus. Witse Meeussen deed het uitstekend: hij voelde zich al een stuk beter dan bij z'n eerste na-examen-cross in Zonhoven. Witse werd derde en heeft in de stand van de Wereldbeker nu 100 punten en meer voorsprong op de concurrentie. Mede door het forfait van een vermoeide Pim Ronhaar, die er even tussenuit gaat.

Luke Verburg eindigde op de zevende plaats, eerstejaars Jetze Van Campenhout en Salvador Alvarado op de 35ste en 43ste. Yorben Lauryssen verliet na een lelijke val de wedstrijd in een ambulance, maar gelukkig bleek de schade tijdens ziekenhuisbezoek vrij beperkt en mocht Yorben zondagavond al losrijden op de rollen. Bij de beloften deed Ryan Kamp het uitstekend in één van zijn laatste crossen voor onze ploeg: hij werd erg fraai tiende. Anton Ferdinande finishte na een oponthoud in de start als 28ste.

Ook op zondag werden zowel Lorenzo Masciarelli (na een val) als Maxim Dewulf in de sprint voor winst tweede in de lastige B-cross in Balegem. Een dag eerder in Sint-Niklaas was het ook van dat: een tweede plaats voor Lorenzo (achteraan gestart) en voor Iben Rommelaere (na een korte rustperiode). Niels Ceulemans, Arne Baers en Thibau Dhooge finishten in Sint-Niklaas respectievelijk als vierde, zevende en tiende. Joes Oosterlinck tot slot ging in Waremme winnen en pakte zo ook eindwinst in de Waalse Challenge Henri Bensberg, en Tibor del Grosso was tweede in Woerden.

(foto's Photopress.be)