Yorben en Tibor blij met top-10 in Tabor

De wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor leverde onze juniores twee toptienplaatsen op. En daarmee keerden Yorben Lauryssen en Tibor del Grosso tevreden naar huis.

Meedoen voor de zege of podium zat er deze keer niet in, voor onze juniores. Onze man in vorm Jetze Van Campenhout kwam kort na een prima start ten val en werd nadien vooral ook afgeremd door steken in de zij. Hij zou uiteindelijk als 26ste eindigen. Onze veelwinnaar Arne Baers pakte net naast een selectie.

Yorben Lauryssen en Tibor del Grosso lieten zich bij afwezigheid van Jetze en Arne echter van hun prima kant zien. Voor Yorben is de zevende plek een opsteker na een minder EK, voor eerstejaars Tibor (foto Photopress.be) is de negende plaats sowieso een prima resultaat. We hadden nog twee eerstejaarsjuniores aan het vertrek: Lorenzo Masciarelli werd negentiende, thuisrijder Matyas Kopecky verdween in de finale uit de koers. Bij de beloften behaalden onze eerstejaars Pim Ronhaar en Luke Verburg een respectievelijke vijftiende en 23ste plek.

Een heel eind verderop, in het Belgische Boortmeerbeek, viel er nog een overwinning te noteren voor onze nieuwelingen: Kay De Bruyckere haalde het er voor Niels Ceulemans.