Yorben Lauryssen blijft leider in de Superprestige

Eén podiumplaats voor Callant-Doltcini in Ruddervoorde gisteren. Kay De Bruyckere werd tweede bij de tweedejaars nieuwelingen. Yorben Lauryssen (foto) blijft het Superprestigeklassement bij de junioren aanvoeren.

Ons opleidingsteam trok gisteren met een beperkte delegatie naar West-Vlaanderen. Met de zware Koppenbergcross in het achterhoofd, is het kwestie van te zware belasting te vermijden. Zo stonden er geen eerstejaars nieuwelingen aan de start, daar in de Vrijgeweidestraat.

Wel twee deelnemers bij de tweedejaars: Kay De Bruyckere en Niels Ceulemans. Kay nam een prima start en reed een tijdlang aan de leiding. Maar in de tweede koershelft zag hij hoe een sterke Aaron Dockx alsnog het laken naar zich toe trok. Kay was ontgoocheld.

"Ik had met een zwaarder profiel moeten rijden", zuchtte hij achteraf. "Ik zeg niet dat ik Aaron had kunnen bedreigen, maar de schade zou misschien kleiner geweest zijn. Ik vertrek toch een beetje met een dubbel gevoel."

Bij de junioren startten Yorben Lauryssen en Jetze van Campenhout sterk, maar finaal vielen onze jongens naast de beste resultaten. Yorben eindigde wel nog zesde, waarmee hij zijn leidersplaats in het klassement van de Superprestige behoudt.

Uitslagen:
Tweedejaars nieuwelingen
1. Aaron Dockx
2. Kay De Bruyckere op 25"
3. Kenay De Moyer op 39"
12. Niels Ceulemans op 2'22"

Junioren
1. Jente Michels
2. Lennert Belmans op 10"
3. Thibau Nys op 23"
6. Yorben Lauryssen op 1'31"
13. Matyas Kopecky op 1'54"
16. Jetze Van Campenhout op 2'15"
18. Tibor del Grosso op 3'08"
34. Pieter Pauwels op 5'37"

Elite & beloften
1. Mathieu van der Poel
2. Laurens Sweeck op 23"
3. Toon Aerts op 36"
39. Pim Ronhaar op 2r

Foto: ©Photopress