Zilveren dag op BK Kruibeke

Dag 1 van de nationale kampioenschappen leverde ons twee zilveren medailles op. In Kruibeke werden zowel eerstejaarsnieuweling Niels Ceulemans als junior Witse Meeussen tweede.

Modder bij hopen op het Belgisch kampioenschap in Kruibeke, en véél schuine kanten die bijzonder veel geharrewar en positiewissels veroorzaakten. Aan het eind was de winnaar bij de juniores toch de sterkste van de dag: Ryan Cortjens. Witse Meeussen bolde na een uitstekende beginfase ontgoocheld als tweede over de streep. Eerstejaars Arne Baers was tevreden met zijn achtste plek, Yorben Lauryssen werd twaalfde en Jetze Van Campenhout 26ste.

Bij de eerstejaarsnieuwelingen had er misschien toch iets meer ingezeten: Niels Ceulemans verloor de aansluiting aan het front doordat z'n ketting tweemaal afliep. Niels reed nadien een kei van een wedstrijd die hem op plek twee deed belanden. Iben Rommelaere werd vijfde. Medailles kwamen er helaas niet bij onze nieuwelingen in Italië en Nederland: Lorenzo Masciarelli was vierde in Milaan, Tibor Del Grosso vijfde in Huijbergen.

(foto's Photopress.be)